De pers over De Moraalridder

By 27 november 2018 november 30th, 2018 Geen categorie

Theaterkrant beloont de Moraalridder met ‘De Keuze van de criticus’:
“Het stuk ontpopt zich van theater over tgECHO, tot theater over theater en uiteindelijk over ons, het publiek. Schoen en Dunselman tonen de kracht van acteren, maar ook hoe klein de impact uiteindelijk vaak is. Maar dat kleine beetjes er wel degelijk toedoen, tonen beiden in de even hilarisch als rake slotscène. Dit is met afstand de meest toegankelijke voorstelling van tgECHO. Als je mensen niet een geweten kunt schoppen, dan maar met verleiding.”

Volkskrant
★★★☆☆
‘Actrice Anna Schoen (met Dunselman vormt ze toneelgroep Echo) speelt de moraalridder met overgave: een heerlijke zeurkous, waar je met een boog omheen zou lopen. Ook de gezel krijgt er al snel genoeg van en bestelt pizza en bier, waardoor hun verhouding op scherp komt te staan – en ze en passant ook hun onderlinge relatie als actrices onder de loep nemen.’ Karin Veraart

NRC Handelsblad
★★★☆☆
‘De overdrijving maakt De moraalridder tot een hilarische deconstructie van de strijd tussen activistisch en gematigd links, die scherp de zwakke plekken aan beide kanten van de discussie aan de orde stelt.’ Marijn Lems

 

 

 

 

Lotte Dunselman

Author Lotte Dunselman

More posts by Lotte Dunselman

Leave a Reply