Ik zou liever Angel heten

By Geen categorie No Comments

Nog 2 keer spelen en dan zit de tournee er echt op. Helaas!
We kregen prachtige recensies, hadden een enthousiast publiek en Wouter en ik werden zelfs genoemd in een lijstje van de NRC van beste acteurs van het seizoen!

Hier nog even een selectie uit de kranten:

Steeds sneller gaan de rolwisselingen, steeds absurder worden de stembuigingen. En dan ruik je het zweet en voel je de angst in deze knap gespeelde carrousel der sociale verwachtingen. (DE VOLKSKRANT ★★★★)

Door de eeuwen heen is dit thema in eindeloos bruikbare varianten in de theaters gehanteerd. Hoewel, zelden zó treffend, als in Ik zou liever Angel heten, een voorstelling die dit seizoen succesvol circuleerde en nog maar twee keer is te zien. (DAGBLAD VAN HET NOORDEN ★★★★★)

Naarmate de avond vordert, stellen de personages zich steeds kwetsbaarder op, en ontpopt het stuk zich tot een ontroerend relatiedrama. (NRC HANDELSBLAD ★★★★)

In de groteske spelkeuze van Lotte Dunselman en Wouter van Oord wordt het surrealisme benadrukt, waardoor je wordt uitgenodigd het stuk als een metafoor voor het maatschappelijke debat rond identiteit te zien. (NRC HANDELSBLAD ★★★★)

Uiteindelijk kan de toeschouwer een heel andere, diepere, behoorlijk tragische boodschap halen uit dit razendsnelle en vermakelijke rollenspel. (THEATERKRANT)

 

Genomineerd voor de Theo d’Or

By Geen categorie No Comments

Onlangs kreeg ik te horen dat ik genomineerd ben voor de Theo d’Or voor de rol van Anna in De Poolse Bruid. Dit is de prijs voor de ‘meest indrukwekkende vrouwelijke dragende rol’ van het seizoen.

Door Corona is besloten om de uitreiking van de toneelprijzen 2020 uit te stellen naar volgend jaar. De nominaties van dit jaar dingen mee naar de prijzen in 2021.

De Poolse Bruid op het TF

By Geen categorie No Comments

De Poolse Bruid is door de Nederlandse Toneeljury geselecteerd voor de ‘Officiële Juryselectie 2020’ en behoort daarmee tot de 9 beste voorstellingen van het afgelopen seizoen!!
Zie HIER de gehele selectie

Helaas hebben we geen passende locatie gevonden waarbij we konden voldoen aan de 1,5 meter regels. Daarom spelen we niet dit jaar maar volgend jaar op het TF