JIBBE WILLEMS MET ‘DE POOLSE BRUID’ GENOMINEERD VOOR TONEELSCHRIJFPRIJS 2020

Jibbe Willems is met ‘De Poolse Bruid’ genomineerd voor de Toneelschrijfprijs 2020. Het is de tweede keer dat Willems genomineerd is voor deze prestigieuze onderscheiding.

Uit het juryrapport:
Jibbe Willems schreef met ‘De Poolse Bruid’ een poëtische en pulserende wereld vol verlangen. Meegevoerd door Willems’ meanderende taal belanden we in een romantisch universum; een uniek (taal)bouwwerk waar twee beschadigde individuen bij elkaar thuiskomen en in rust en kracht verstrengelen.

DE POOLSE RUID
In de zomer van 219 speelde toneelvoorstelling De Poolse Bruid vier weken in een uitverkochte schuur van historische boerderij De Haver in Onderdendam, een rijksmonument in het bezit van het Groninger Landschap. We kondigden eerder dit jaar een herneming aan van De Poolse Bruid in juni 2020. Deze herneming is uitgesteld naar zomer 2021 in verband met de overheidsmaatregelen om Corona te bestrijden.

Lotte Dunselman

Author Lotte Dunselman

More posts by Lotte Dunselman

Leave a Reply